DE JUSTINE HENIN FOUNDATION ONDERSTEUNT HET GYM&JOY PROJECT, IN SAMENWERKING MET DE Stichting tegen kANkER EN CHC

Gym&Joy is een innovatief programma dat uniek is in België en dat tot doel heeft om te profiteren van de beoefening van sport in een ziekenhuisomgeving om het fysieke en mentale herstel van kinderen en adolescenten te vergemakkelijken.
Geïnitieerd dankzij de Stichting tegen Kanker in het CHC van Luik, ontwikkelt het zich sinds juni 2021 actief met de steun van de Justine Henin Foundation.

Het doel van de medische professie is om elk kind dat in staat is, regelmatige sportactiviteiten aan te bieden die zijn aangepast aan hun pathologieën of hun handicap. Deze worden gedurende de opvang dagelijks in het rooster van de kinderen geïntegreerd.

Net als de verschillende behandelingen zijn deze activiteiten dus volledig geïntegreerd in de zorgplannen. Er worden ook groepsworkshops aangeboden om op een leuke manier de sociale en relationele dimensies van sport te versterken.

De Stichting zal tussenkomen op twee niveaus om een optimale en duurzame uitvoering van het project te verzekeren. Ze biedt:

  • Enerzijds sponsoring van vaardigheden (projectbeheer): de Stichting stelt het CHC een projectcoördinator ter beschikking om de uitvoering van het Gym & Joy-programma te verzekeren, met name door alle hoofdrolspelers van het programma (ziekenhuis, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, enz. )
  • Aan de andere kant, financiering voor de aanleg van een multisportterrein in de buitenlucht . Deze infrastructuur zal vlak naast het ziekenhuis worden gebouwd, waardoor kinderen in alle veiligheid hun sportactiviteiten kunnen uitoefenen en transport kunnen vermijden, wat vaak ingewikkeld voor hen is.

Restons en contact.

Besoin de renseignements ? N'hésitez pas à contacter la fondation.

Keep in touch.

Want more information? Do not hesitate to contact the Foundation.

In contact te blijven.

Wilt u meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met de Stichting.